Хемијска козметичка метода за сигурно, постепено, бескрвно и безболно уклањање младежа са лица, главе и тела по доктору Дункићу

Метода

У салону нове козметике „Доктор Дункић“ развијена је хемијска козметичка метода за сигурно, постепено, бескрвно и безболно уклањање младежа и других доброћудних кожних лезија са лица, главе и тела. Метода је патентирана и поседује сертификат из области алтернативне медицине.

Autor metode: Dr Gojko Dunkić

Аутор методе: др Гојко Дункић

Аутор методе др Гојко Дункић, доктор техничких наука, докторирао је на Технолошко-металуршком факултету у Београду. Ћерка доктора Дункића – др Наташа Дункић Ђорђевић је такође доктор техничких наука хемијске струке и медицинска сестра с положеним стручним испитом, као и носилац многих диплома из сфере природних и алтернативних метода лечења. Син доктора Дункића – Александар Дункић је дипломирани инжењер машинства и дипломирани лекар природне медицине.

Метода се базира на следећим чињеницама: 1) доброћудне кожне лезије немају корен, 2) дејство препарата је нетоксично, тренутно, прецизно, оптимално дозирано и ефикасно, 3) дејство је диференцијално: здраве ћелије се бране, а деформисане бивају уништене, и 4) кожа поседује сјајну особину епителизације и регенерације.

Неопходан услов да би се вршио третман је да сви младежи буду потпуно мирни, старији од године дана, да не сврбе, не жигају, нити боле, да кожа око њих није запаљена, да нису крварили, били механички повређени или третирани неком другом методом у протеклих шест месеци, да нису нагло променили боју, облик, величину или пигментацију, итд. Дермоскопски преглед је пожељан, али није неопходан, а ни довољан услов да би третман био прихваћен, него је пресудно вишедеценијско породично искуство.

Осим младежа, овом методом се успешно уклањају и брадавице, папиломи, фиброми, кератозе, ксантелазме, црвени крвни младежи, ситне израслине на врату и под пазухом, кондиломи, флеке од сунца, старачке флеке, као и многе друге доброћудне кожне лезије.

Метода се састоји од једног или више третмана, с препорученим размаком од 60 дана, при чему се лезије одстрањују у слојевима. Третман се изводи тако што се мала запремина једног од више специјалних патентираних препарата, стакленом цевчицом (микрокапиларом) наноси на лезију. При томе одмах долази до хемијске реакције и промене боје површинског слоја лезије, а здрава кожа око третираног места се привремено зацрвени (еритема). Третман се осети као благо пецкање које траје пар минута, а црвенило нестаје после сат времена.

Третирано место затим почиње да тамни, након пар сати постаје тамно смеђе до потпуно црно, а у наредних пар дана се претвара у крастицу. Она има заштитну улогу све до потпуног формирања слоја младе коже испод ње. Кад се процес епителизације заврши, тело само одбацује крастицу између 15-тог и 30-тог дана. На месту уклоњеног младежа се појављује млада, нежна, ружичаста кожа, којој треба пар недеља или месеци да постепено сазри и поприми боју и особине околне коже.

Метода је посебно ефикасна за лезије који се налазе изнад нивоа коже. Младежи пречника до 6 мм се најчешће уклањају из једног третмана, а до 1 цм из два. Број потребних третмана зависи од врсте лезије, димензија, структуре, порозности, као и особина и типа коже. Трећина клијената долази на третман само једном, половина два пута, а остали три или више пута. Процењени потребан број третмана за потпуно уклањање свих лезија се саопштава клијенту пре почетка првог третмана.

Младежи у равни коже се такође уклањају с великим успехом, али су код њих потребна барем два третмана, а период опоравка траје дуже.

Кожа лица се по својој структури разликује од коже тела, на врху епидерма има већи број слојева мртве коже, те је веома захвална за ову методу. У највећем броју случајева се по завршетку процеса не може пронаћи место на којем се некада налазила лезија.

Хемијском козметичком методом по доктору Дункићу су своје младеже уклониле многе јавне, спортске и естрадне личности, као и велики број лекара и здравствених радника.

Ни после седамдесет година од прве примене ове нове козметичке методе, ни у једном случају није дошло до поновног раста лезије или накнадних нежељених последица.

Третмани се заказују телефоном или мејлом бар недељу дана раније, у просеку трају један сат и одмах након тога се клијент може вратити својим уобичајеним дневним активностима.

Поделите садржај